Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2024

Двом так званим чиновникам окупаційних адміністрацій «днр» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину рф та мешканці м. Горлівки заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У травні 2022 року уродженець м. Ростов-на-Дону - власник салону краси пішов на співпрацю з представниками держави-агресора. Чоловік прийняв пропозицію колишнього гауляйтера м. Маріуполя та обійняв посаду «першого заступника голови адміністрації орджонікідзевського району» міста. За сумлінну працю на ворога через півроку він дослужився до очільника району.
 
         
 
Підозрюваний призначає та звільняє своїх заступників, а також керівників структурних підрозділів окупаційної влади. Крім того, задля формування думки серед населення про начебто легітимність місцевої влади він налагодив зв’язки з підконтрольними рф медіа. З їх допомогою він висвітлює свою діяльність та пропагандистські заходи.
 
У жовтні 2023 року добровільно погодилась працювати на ворога ще одна мешканка захопленої території. Вона стала «заступницею голови горлівської міської ради днр». Пседопосадовиця скликає чергові й позачергові засідання, на яких приймаються незаконні рішення, вигідні росіянам. Також налагоджує взаємодію з місцевими підприємствами й розпоряджається кошторисом.
 
Обидва підозрювані переховуються від слідства. ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснює стосовно них досудове розслідування.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 53