Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2024

Трьом учасникам окупаційних військ, які воювали на Донеччині, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У березні 2022 року мешканець м. Алчевська добровільно вступив на посаду старшого водія до 4-ї окремої мотострілецької бригади лнр», підконтрольної зс рф. Виконуючи накази російських командирів, він служив на різних ділянках фронту тимчасово окупованої частини Луганщини. Крім того, облаштовував позиції окупантів поблизу с. Опитне Бахмутського району.
 
             
 
Житель м. Ровеньки перейшов на бік ворожої армії у серпні 2022 року. У якості стрільця «народної міліції лнр» проходив вогневу підготовку та займався розвантажуванням провізії й боєприпасів. У березні 2024 року у складі штурмової роти воював біля с. Верхньокам’янське на Донеччині.
 
Третій підозрюваний - мешканець м. Макіївки в листопаді того ж року, опанувавши спеціальність гранатометника, чинив опір Збройним Силам України поблизу с. Невельське Покровського району у «100-й окремій мотострілецькій бригаді днр». Також вчився веденню штурмових дій поблизу м. Іловайська.  
 
У березні 2024 року учасників окупаційних військ затримано нашими військовослужбовцями в Бахмутському й Покровському районах.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 38