Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2024

До 12 років ув’язнення засуджено організовану групу осіб, яка очолила окупаційну адміністрацію під час захоплення Лиману

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури трьох громадян України визнано винними у колабораційній діяльності, вчиненій організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. ч. 5, 6 ст. 111-1 КК України).
Прокурори довели, що у липні 2022 року мешканець м. Єнакієвого добровільно погодився обійняти посаду «голови адміністрації міста Красний Лиман днр». У подальшому він призначив свого знайомого на посаду «заступника», а місцеву мешканку – «керуючою справами».
 
         
 
Перебуваючи у складі організованої групи, колаборанти активно нав’язували цивільному населенню російські наративи й виправдовували збройну агресію окупантів. Крім того, вони систематично проводили пропагандистські заходи, на яких активно агітували за приєднання до рф. Для формування у громадян думки про нібито легітимність «нової влади» засуджені висвітлювали свою діяльність у телеграм-каналі.
 
 
Під час звільнення м. Лиману українськими захисниками особи втекли до тимчасово окупованого м. Єнакієве, де продовжили протиправну діяльність.
        
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 89