Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2024

Ухвалено вироки трьом учасникам окупаційних військ рф, які зрадили свою державу

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину трьох громадян у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Їх засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна, а одного ще й до позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, правоохоронних органах та органах, які надають публічні послуги, строком на 10 років.
 
         
 
Суд встановив, що у травні 2021 року житель Луганської області вступив до лав «7-ї бригади народної міліції лнр». Він був санітаром медичного взводу та воював, зокрема, у с. Берестовому на Донеччині. Ставши командиром відділення, чинив опір Збройним Силам України у Сєвєродонецькому районі.
 
Мешканець м. Суходільська був снайпером «4-ої бригади лнр» та з 2022 року виконував завдання в районі м. Лисичанська, м. Сєвєродонецька й с. Привілля на Луганщині. Також служив у складі роти вогневої підтримки біля с. Золотарівки на Донеччині.
 
В той же період під знамена фейкової республіки став і донеччанин. Зрадник воював у «114-й бригаді стрілецького взводу снайперів» поблизу с. Веселого, с. Піски, смт Верхньоторецького, міст Моспине, Донецьк і Маріуполь.
 
Одного з них українські воїни затримали на підступах до с. Красногорівки Ясинуватського району, двох інших - біля с. Верхньокам’янське Бахмутського району.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 101