Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

На лаві підсудних - двоє мешканців Луганщини, які пішли зі зброєю проти своєї держави

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому 2022 року житель тимчасово окупованої рф території Луганської області мобілізувався до «народної міліції лнр». Ставши механіком-водієм, він брав участь у штурмових діях проти Збройних Сил України в районі м. Попасна. Також служив у м. Лисичанськ і с. Вовчоярівка Сєвєродонецького району. Окрім цього, виходив в бойові рейди поблизу с. Верхньокам’янське Бахмутського району.
 
        
 
Ще один луганчанин у тому ж році вивчився на навідника броньованої техніки й відточував навички ведення бою в м. Стаханов. Він займався укріпленням базового табору свого підрозділу, ніс караульну службу та на виконання наказів російського командування захищав позиції окупантів в районі с. Спірне на Донеччині. 
 
Проте залишитись непомітними для наших воїнів ворожим штурмовикам не вдалось – у квітні 2024 року їх затримано в Бахмутському районі.
 
На вирок суду обвинувачені чекають під вартою. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 57