Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2022

Дев’ять років за ґратами - прокуратура відстояла в апеляційному суді покарання трьом злодіям, які скоїли розбійний напад на пенсіонерку

м

Дніпровський апеляційний суд підтримав правову позицію Бахмутської окружної прокуратури та залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким трьох мешканців смт Нью-Йорк м. Торецька засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна за скоєння розбійного нападу, поєднаного із проникненням у житло, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 187 КК України).
Суд встановив, що 25 вересня 2016 року чоловіки віком 35, 41 та 50 років, один з яких вже мав судимість за умисне вбивство і крадіжку, прийшли до житлового будинку у м. Торецьку, щоб заволодіти майном власниці однієї з квартир. Поки старший зі зловмисників «прикривав» своїх спільників на вулиці, ті увійшли до під’їзду, але помились адресою і вдерлись до іншого помешкання.
 
Побачивши в кімнаті літню жінку, нападники приставили їй до горла ніж та відібрали золоту обручку і грошові кошти. Коли 67-річна потерпіла закричала, злодії вистрибнули з балкона 2-го поверху та, отримавши переломи ніг, з місця злочину зникли.
 
У серпні 2021 року Дзержинський міський суд, незважаючи на невизнання зловмисниками своєї провини, погодився з беззаперечними доказами сторони обвинувачення та призначив кожному покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Не погодившись з вироком, засуджені подали апеляційну скаргу, у задоволенні якої наразі відмовлено.   
 
Вирок вступив у законну силу.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 423