Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2013

У Маріуполі вчетверо скоротилась заборгованість по виплаті заробітної плати

  

У прокуратурі міста Маріуполя відбулася міжвідомча нарада «Про стан організації роботи щодо погашення підприємствами заборгованості по виплаті заробітної плати та єдиного соціального внеску», в якій взяли участь представники правоохоронних, контролюючих органів та органів місцевого самоврядування.
«Проаналізувавши ситуацію, яка склалася у місті, учасники наради дійшли до висновків, що між правоохоронними та контролюючими органами вкрай низька взаємодія у цих питаннях. Як наслідок, проблема набула статусу «постійної» і впродовж останніх років у Маріуполі повільно знижується рівень заборгованості по заробітній платі, а це неприпустимо, - підкреслює перший заступник прокурора міста Маріуполя Микола Сластін. - Контролюючі органи, не використовують повною мірою своїх повноважень. Перевірки або не проводять взагалі, або проходять поверхово, без заглиблення у причини ситуації, що склалася. Досудові розслідування за ст. 175 (невиплата заробітної плати) КК України, що вже проводяться, потребують значної активізації та прийняття по них працівниками міліції законних рішень. Багато недоліків є також в роботі виконавчих служб, що зводить практично нанівець роботу контролерів».
На виконання доручень міжвідомчої наради, контролюючи органи розпочали перевірки. Так, наприклад, матеріали по одному з приватних підприємств міста, головний офіс якого знаходиться у Києві, направлені у столичну прокуратуру, за результатом чого заборгованість на даному підприємстві скоротилася майже вдвічі та у найближчий час буде погашено в повному обсязі.
Наразі, роботу у цьому напрямку активізовано. Загальна сума заборгованості по виплаті заробітної плати стала нижчою в декілька разів. Якщо на 1 квітня 2013 року сума заборгованості по місту Маріуполю складала 8 мільйонів гривень, то вже на 1 червня ця цифра стала значно нижчою – лише 2,2 мільйона гривень. Слід зазначити, що це рекордно низький показник за останні 10 років.
Прес-служба прокуратури м. Маріуполя

кількість переглядів: 74977