Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2013

Винесено вирок за самовільне зайняття земельної ділянки на узбережжі

  

Голову кооперативу засуджено за розміщення гаражів у пляжній зоні.

Вироком Першотравневого районного суду Донецької області мешканця селища Юріївка визнано винним за ч.2 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) КК України.
«Під час досудового розслідування встановлено, що засуджений, будучи головою човникового кооперативу, у с.Юріївка, без необхідних правовстановлюючих документів, надав дозвіл членам кооперативу на розміщення човникових гаражів у пляжній зоні прибережної захисної смуги, порушивши тим самим Земельний та Водний кодекси України. У подальшому на вказаних місцях було побудовано близько 20 човнових гаражів», - повідомив в.о. прокурора Першотравневого району Андрій МАРЧЕНКО.
В ході досудового розслідування, між обвинуваченим та прокурором було досягнуто угоду про визнання винуватості. Вироком суду чоловіка визнано винним та засуджено до 1 року позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік. Вирок суду набрав чинності. Наразі прокуратурою Першотравневого району підготовлені позови до суду про звільнення незаконно зайнятої земельної ділянки.

                                                                                        Прес-служба прокуратури м. Маріуполя

кількість переглядів: 1974