Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2014

Прокурорська перевірка виявила порушення у роботі відділу освіти Олександрівської райдержадміністрації

  

За неналежне виконання свої службових обов’язків до дисциплінарної відповідальності притягнуто посадову особу відділу освіти.

Прокуратурою Олександрівського району проведено перевірку додержання вимог чинного законодавства про охорону дитинства у відділу освіти Олександрівської райдержадміністрації.
Під час перевірки прокуратурою виявлено низку порушень чинного законодавства. Так, у районі не забезпечено регулярне безкоштовне підвезення учнів сільської місцевості до навчальних закладів та до дому. Маршрути руху шкільних автобусів було змінено без узгодження із ВДАІ, у наслідок чого діти не могли дістатись до школи. Крім того, в ході перевірки з залученням працівників ВДАІ Олександрівського РВ, було встановлено, що технічний стан частини шкільних автобусів не відповідає нормам.
Також, із залученням фахівців держсанепідслужби, прокуратурою встановлено, що у школах району не дотримуються санітарних правил та норм, температура повітря у навчальних класах нижча норми. Через це, під час зимового періоду велика кількість учнів була на лікарняному із гострими респіраторними захворюваннями.
«За результатами перевірки прокуратурою району внесено подання на ім’я голови Олександрівської райдержадміністрації, яке на теперішній час задоволено, притягнуто до дисциплінарної відповідальності начальника відділу освіти, виявлені порушення усунені»,- зазначила старший прокурор прокуратури Олександрівського району Наталя ПЯТУН.


Прес-служба Красноармійської міжрайонної прокуратури
 

кількість переглядів: 1376