Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2016

У Волновасі встановлено факт розтрати 300 тис грн бюджетних коштів

м

Волноваська місцева прокуратура за матеріалами СБУ розпочала кримінальне провадження відносно посадових осіб відділу освіти Волноваської райдержадміністрації, які вчинили розтрату бюджетних коштів.
 
Встановлено, що відділ освіти та товариство з обмеженою відповідальністю уклали договір на постачання теплової енергії до навчальних закладів.
 
Однак, до акту виконаних робіт посадові особи відділу освіти спільно з представниками товариства внесли неправдиві відомості, а саме: невірні покази теплових лічильників та данні щодо постачання теплової енергії, яка фактично взагалі не поставлялась, оскільки опалення у школах до 20 жовтня було відсутнє.
 
На основі документу з фіктивними даними відділ освіти перерахував комерційному підприємству бюджетні кошти у сумі 300 тис грн.
 
Таким чином, в діях посадових осіб відділу освіти та приватного підприємства вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 955