Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2022

Прокуратура домоглась повернення громаді звільненого від окупантів Святогірська земельної ділянки вартістю понад 109 млн грн

т

Слов’янською окружною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення Господарського суду Донецької області щодо припинення права оренди земельної ділянки рекреаційного призначення площею близько 1,2 га і вартістю понад 109 млн грн та повернення її до комунальної власності.
Прокуратура встановила, що у 2011 році Святогірською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено строком на 25 років договір оренди земельної ділянки, що розташована у прибережній зоні р. Сіверський Донець, для розширення території готельно-туристичного комплексу. 
 
Проте упродовж року орендар зазначену землю за цільовим призначенням не використовував та допустив заборгованість зі сплати орендних платежів до місцевого бюджету.
 
На даний час, за втручання прокуратури, інтереси Святогірської об'єднаної територіальної громади відновлено та земельну ділянку передано у розпорядження міської військової адміністрації.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 648