Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2015

На Донеччині за фактами захоплення ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» та ТОВ «Краснолиманське» слідчі прокуратури та СБУ затримали двох посадовців

В рамках розслідування кримінальних проваджень працівниками слідчого управління прокуратури Донецької області за оперативного супроводу Управління СБУ в Донецькій області затримано колишнього та нинішнього керівників державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська».
 
Двоє посадовців постійно конкурують між собою у питанні зайняття посади генерального директора вказаного підприємства з метою отримання повного контролю над видобутком та продажем вугілля.
 
Обидва посадовця, які за допомогою суду протягом багатьох років намагаються очолити підприємство, на даний час є фігурантами кримінальних проваджень та обґрунтовано підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та  ч.2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що колишній генеральний директор ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» внаслідок завищення вартості послуг з вантажоперевезень у період 2012-2014 років здійснив розтрату державних коштів на суму близько 700 тис грн. Окрім цього, посадовець у 2013-2014 роках шляхом необґрунтованого перерахування коштів товариству «Український лізинговий фонд» вчинив розтрату державних грошових коштів на суму більше 21 млн грн.
 
Після вказаних дій на території державного підприємства було утворено ТОВ «Краснолиманське».
 
В свою чергу, наступний керівник ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська», зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заблокував, а в подальшому заволодів основними  засобами (будівлі та обладнання) ТОВ «Краснолиманське» на загальну суму майже 300 млн грн.
 
У подальшому посадовець проводив незаконні роботи по видобутку кам’яного вугілля  на ділянках надр, що знаходились у віданні вказаного товариства, а також підробив документи, згідно з яким ТОВ «Краснолиманське» начебто доручило ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» виконання робіт з видобування кам’яного вугілля.
 
Наразі вирішується питання про обрання посадовцями запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3328