Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.09.2016

ОГОЛОШЕННЯ До уваги всіх оперативно-слідчих працівників, в тому числі, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною та мобілізованих.

З 26 квітня 2015 року набрав чинності Закон України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014.
Відповідно до ст. 45 Закон України «Про запобігання корупції», суб’єкти декларування, на яких поширюється дія вказаного Закону повинні подати  шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.
Єдиний державний реєстр декларацій розпочав свою роботу з 1 вересня 2016 року, у зв’язку з чим, особи, які на день початку роботи системи подання та оприлюднення декларацій займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а саме прокурорсько-слідчі працівники та державні службовці категорії «Б» зобов’язані подати щорічні декларації за минулий рік у порядку, встановленому Законом України «Про запобігання корупції», протягом 60 календарних днів після початку роботи системи.
Звертаємо Вашу увагу, що для доступу до реєстру електронних декларацій обов’язково необхідно отримати ключ доступу. 
Повідомляємо, що працівникам органів прокуратури, які не мають доступу до системи електронного декларування з причин порушення правил генерації ключів доступу, втратою ключа або пароля, знаходження у відпустці або відсутності ключів доступу у зв’язку із перебуванням у декретній відпустці, мобілізацією необхідно терміново звернутись до відділу інформаційних технологій прокуратури Донецької області за наданням допомоги в процесі оформлення ключів або самостійно надати документи до АЦСК органів юстиції України за наданням послуг щодо доступу до реєстрації електронних декларацій. Додаткову інформацію Ви можете отримати за посиланням https://ca.informjust.ua  
До того ж нагадуємо, що згідно ст. 43 Закону України «Про прокуратуру» передбачена дисциплінарна відповідальність прокурора за порушення встановленого законом порядку подання декларацій.
Відповідно до ст. 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення, несвоєчасне подання без поважних причин декларації тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Крім того, за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 3661 Кримінального кодексу України.

кількість переглядів: 895