Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2015

На Донеччині судитимуть 24-річну терористку, яка очолює так званий слідчий відділ Донецького МУ МВС «ДНР»

Слідчий відділ прокуратури Донецької області завершив досудове розслідування кримінального провадження стосовно 24-річної слідчої відділу Калінінського РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області, яка обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Слідчими прокуратури встановлено, що у липні 2014 року, коли терористи «ДНР» встановили контроль над приміщенням адміністративної будівлі Калінінського райвідділу Донецького міського управління ГУМВС України в Донецькій області, дівчина-правоохоренець відмовилась виїжджати із тимчасово окупованої території та, порушуючи присягу, стала одним із учасників силового блоку терористичної організації «ДНР».
 
Свою кар’єру у терористів 24-річна лейтенант міліції розпочала  в ролі так званого «начальника слідчого відділу Калінінського РВ Донецького МУ МВС «ДНР», а на початку липня 2015 року посіла посаду «начальника слідчого відділу Донецького МУ МВС «ДНР».
 
Під час роботи зрадниця формувала штатну чисельність підрозділів незаконних збройних формувань, збирала щоденно інформацію про події у місті Донецьк та інформацію, яка компрометувала Збройні Сили України, оприлюднюючи в подальшому ці дані у проросійських та місцевих ЗМІ. За свою активну роботу на терористів колишня працівник ОВС України навіть отримала «почесну грамоту міністра внутрішніх справ «ДНР».
На даний час обвинувачена знаходиться на тимчасово окупованій території та продовжує працювати на терористів. Враховуючи вказаний факт, прокуратурою прийнято  рішення про передачу справи до суду для заочного засудження. Їй загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
                                                    Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3300