Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2016

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальний акт для заочного засудження заступника так званого «Генерального прокурора терористичної організації «ДНР» (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) стосовно колишнього працівника органів прокуратури Донеччини - Марії Підсушної, яка перейшла на бік терористів «ДНР», зайнявши керівну посаду у псевдо-органі - так званій «Генеральній прокуратурі «ДНР».
 
Встановлено, що протягом 2005 - 2014 років Марія Підсушна працювала в органах прокуратури Донецької області. У вересні 2014 року, коли частину територій Донбасу окупували терористи «ДНР», та працівники прокуратури Донеччини переїхали до звільненого від бойовиків Маріуполя, вона звільнилась з посади старшого прокурора відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Донецької області та перейшла на бік терористів.
 
З листопада 2014 року і по теперішній час обвинувачувана працює у так званій «Генеральній прокуратурі «ДНР» на посаді «заступника Генерального прокурора «ДНР».
 
Екс-працівник органів прокуратури України, працюючи на терористів, надає злочинні накази та вказівки підпорядкованим їй особам щодо організації контролю за виконанням співробітниками «Генеральної прокуратури «ДНР» незаконних наказів «Генерального прокурора «ДНР», тим самим вчиняючи протиправні дії, які направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області.
 
Оскільки зрадниця на допити до слідчих на з’являється та продовжує перебувати на тимчасово окупованій терористами території, стосовно неї було проведено спеціальне досудове розслідування.
 
Наразі обвинувальний акт для заочного її засудження прокуратурою скеровано до суду.
 
За співпрацю з терористами обвинувачуваній загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3323