Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2018

Службову особу Державної міграційної служби викрито під час отримання неправомірної вигоди

21 червня прокуратурою Донецької області спільно з детективами слідчого управління ГУ Національної поліції в Донецькій області та співробітниками Управління захисту економіки в Донецькій області Департаменту захисту економіки НП України під час отримання неправомірної вигоди викрито інспектора Центрального районного відділу у м. Маріуполі Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області.
 
          
 
Установлено, що 6 червня до правоохоронних органів звернувся мешканець м. Маріуполя, який повідомив про те, що з метою отримання інформації про порядок оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон звернувся до Центрального районного відділу у м. Маріуполі Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області.
 
У ході спілкування заявника з інспектором вказаної установи остання повідомила, що за грошову винагороду в сумі 5000 грн посприяє йому та його знайомому у швидкому та безперешкодному оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Також інспектор зазначила, що необхідні для цього документи необхідно передати їй у день, коли відомство офіційно не здійснює прийом громадян.
 
Передача неправомірної вигоди відбулась у службовому кабінеті інспектора. Грошові кошти виявлено та вилучено правоохоронцями.
 
Інспектора затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
 
Досудове розслідування триває.
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 2828