Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2020

Викрито недобросовісних підрядників, які привласнили понад 9 млн грн під час ремонту доріг

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативним супроводом СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 172 та ч. 2 ст. 209  КК України, а саме за фактом привласнення грошових коштів під час проведення капітального будівництва та ремонту автошляхів на території Донецької області.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що упродовж 2016-2017 років Службою автомобільних доріг в Донецькій області проведено тендерні закупівлі щодо проведення капітального ремонту автодоріг та тротуарів на ряді об’єктів у містах Краматорськ, Лиман та у Лиманському районі. Переможцем торгів визнано товариство з обмеженою відповідальністю,  що розташоване у м. Києві. 
 
Проте за результатами експертизи проб відремонтованого підрядником асфальтобетонного покриття з’ясовано, що його фактична товщина та фізико-механічні показники не відповідають вимогам проектно-кошторисної документації, а загальна вартість неякісно виконаних будівельних робіт складає понад 9 млн грн.
 
На рахунки підприємств задіяних у протиправній схемі заволодіння майном накладено арешт.  
 
Наразі на території офісних приміщень та за місцем мешкання фігурантів проводяться санкціоновані слідчим суддею обшуки. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. 
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 2013