Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

Прокурором Донецької області підведено підсумки роботи прокуратури на основних напрямах діяльності упродовж 4 місяців 2020 року

Сьогодні, 13 травня 2020 року, під головуванням прокурора Донецької області Євгена Білоусова проведено оперативну нараду щодо стану роботи органів прокуратури області на основних напрямах, а також визначення заходів для підвищення її ефективності з урахуванням векторів діяльності, визначених Офісом Генерального прокурора.
 
Участь у заході взяли заступники прокурора області, начальники управлінь та керівники місцевих прокуратур.
 
            
 
Євген Білоусов позитивно оцінив здобутки прокуратури, зокрема у збереженні позитивної тенденції до зменшення кількості розбійних нападів, грабежів, крадіжок, у тому числі поєднаних з проникненням до житла, та незаконних заволодінь транспортними засобами. Окрім цього, зменшена кількість зареєстрованих тяжких тілесних ушкоджень, фактів викрадення людей, злочинів проти статевої свободи та недоторканості осіб.
 
Під час обговорення нагальних питань прокурор області зосередив увагу присутніх на необхідності посилення протидії злочинності і корупції в регіоні, активізації проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами зайняття гральним бізнесом та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.
 
 
«Серед іншого я вимагаю від вас активізації представницької діяльності прокуратури у судах, боротьби із незаконними порубками дерев на територіях природно-заповідного фонду та у полезахисних лісосмугах, виявлення правопорушень у земельній сфері, а також викриття незаконної діяльності організованих злочинних угруповань», - наголосив прокурор області.
 
Під час наради обговорено основні недоліки роботи місцевих прокуратур та вказано на заходи щодо їх виправлення та недопущення у майбутньому.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1665