Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Обмін інформацією: прокурор області провів робочу зустріч із керівником правозахисної групи на Донбасі


Сьогодні, 22 травня 2020 року, під головуванням прокурора Донецької області Євгена Білоусова у режимі відеоконференції проведено робочу зустріч із директором громадської організації «Східна правозахисна група» Ястребовою Вірою.
 
       
 
Участь у заході взяли заступник прокурора області та керівництво управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.
 
 
Відкриваючи зустріч, Євген Білоусов зазначив, що вказане управління створено у прокуратурі Донецької області у грудні 2019 року і наразі під його процесуальним керівництвом розслідуються понад 7 000 кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту на Сході країни. Крім того, за ініціативою новоствореного управління розроблено реєстр постраждалих цивільних осіб та інфраструктури, що зазнала руйнувань внаслідок збройної агресії РФ.
 
«Нам необхідно співпрацювати з громадськими організаціями для збору доказів військової агресії з боку Російської Федерації, що надає можливість встановити об’єктивні факти подій, що відбуваються на тимчасово окупованих територіях та мають надзвичайне значення для захисту інтересів окремих громадян на національному рівні та для захисту інтересів держави у міжнародних судах», - підкреслив прокурор області.
 
 
У ході зустрічі визначено головний вектор подальшої співпраці та обговорено механізми, які сприятимуть у майбутньому підписанню меморандуму про подальшу роботу на цьому важливому напрямку.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 
 

кількість переглядів: 1612