Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2020

Рядовий одного із батальйонів НЗФ РФ очікуватиме на вирок суду під вартою

За клопотанням прокуратури Донецької області судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 630 300 грн представнику незаконних збройних формувань РФ, який обґрунтовано підозрюється в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 3 жовтня 2018 року чоловік проходив службу у званні рядового в батальйоні територіальної оборони НЗФ РФ з постійним місцем дислокації у с. Сигнальне Мар’їнського району Донецької області.
 
22 червня 2020 року в районі с. Березове Мар’їнського району зловмисника затримано співробітниками прикордонної служби України у порядку ст. 208 КПК України.
 
Під час особистого огляду учасника НЗФ виявлено та вилучено паспорт та військовий квиток «ДНР», посвідчення «Фонд ветеранів бойових дій і учасників збройних конфліктів ДНР», контракт про проходження військової служби, укладений з так званим «міністерством оборони ДНР» та форму російського зразка.
 
Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність підозрюваного до вчинення злочину, передбаченого ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1488