Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2020

Кредиторові повідомлено про підозру у шахрайському заволодінні чужими квартирами загальною вартістю 2 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчим СУ ГУ НП в Донецькій області мешканцю м. Маріуполя повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, що спричинило значну шкоду, вчинене у великих розмірах (ч. ч. 2, 3 ст. 190 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року чоловік розміщував на території міста оголошення щодо кредитування населення під заставу нерухомості. Зловмисник обманом схиляв мешканців м. Маріуполя до надання довіреностей на його ім’я щодо розпорядження об’єктами нерухомості та під приводом застави отримував від громадян правовстановлюючі документи на майно.
 
Однак кредитор до сплину строку погашення заборгованості продавав від імені громадян нерухомість у власних інтересах. За такою схемою шахрай заволодів 6 квартирами загальною вартістю 2 млн грн.
 
Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання зловмисникові запобіжного заходу. Перевіряться причетність зловмисника до незаконного заволодіння ще 20 квартирами.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1778