Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2020

Донецька обласна прокуратура відстояла у суді відсторонення від посади начальника Управління патрульної поліції

За апеляційного реагування Донецької обласної прокуратури судом задоволено апеляційну скаргу щодо відсторонення від посади начальника Управління патрульної поліції у Донецькій області, який підозрюється у придбанні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Нагадаємо, що 9 липня 2020 року, у рамках розслідування кримінального провадження за фактами збуту працівниками патрульної поліції наркотичних засобів, викрадення осіб, перевищення влади та вимагання, у службовому кабінеті начальника Управління патрульної поліції в Донецькій області проведено санкціонований слідчим суддею обшук.
 
Під час обшуку у сейфі виявлено та вилучено бойову гранату Ф-1 та понад тисячу набоїв калібром 7,62 до автоматичної зброї, які зберігалися без передбаченого законом дозволу.
 
У вересні 2020 року Краматорський міський суд незважаючи на обґрунтовані та беззаперечні доводи прокурора, відмовив у задоволенні клопотання про відсторонення від посади вказаного правоохоронця.
 
Проте, Донецька обласна прокуратура не погодилась із вказаним рішенням та оскаржила його в апеляційному порядку.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1470