Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2020

На Донеччині вилучено контрафактний тютюн та обладнання для виготовлення цигарок на суму майже 600 000 грн

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту підакцизних товарів на території Донецької області (ч. 2 ст. 204 КК України).
 
       
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2020 року група осіб налагодила збут контрафактного тютюну на території міст Краматорська, Костянтинівки та Дружківки. Своїм клієнтам правопорушники пропонували повний комплект обладнання для домашнього виготовлення цигарок, а саме тютюн, сигаретні туби та машинки для його ручного набивання.
 
         
 
У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків, співробітниками слідчого управління за оперативного супроводу управління оперативно-розшукової діяльності та управління оперативного забезпечення на окремих територіях зони АТО ГУ ДФС у Донецькій області, в торговельних та складських приміщеннях виявлено та вилучено понад 400 кг контрафактного тютюну у поліетиленових пакетах і картонних коробах на загальну суму майже 600 тис грн, а також обладнання для виготовлення цигарок.
 
Наразі призначено низку експертиз. Встановлюються усі обставини злочинної діяльності та коло осіб, причетних до реалізації контрафакту.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1387