Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2021

Двом маріупольським «авторитетам» повідомлено про підозру у поширенні злочинного впливу

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям м. Маріуполя повідомлено про підозру у поширенні злочинного впливу (ч. ч. 1, 2 ст. 255-1 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з 2010 по 2021 роки  55-річний місцевий «авторитет» вирішував конфліктні ситуації між раніше судимими маріупольцями, а також здійснював злочинний вплив на їх незаконну діяльність. Зокрема, зловмисник керував процесом збору майна і грошових коштів з громадян та місцевих підприємців для систематичного наповнення «общаку».
 
В свою чергу, 29-річний правопорушник, перебуваючи у СІЗО виконував обов’язки «смотрящего», де поширював злочинний вплив на ув’язнених.
 
Окрім цього, у липні поточного року підозрювані зустрілися з місцевим мешканцем, нібито для перемовин. Проте, замість розмов, правопорушники вивезли потерпілого в автомобілі на околицю міста, побили та залишили непритомним.
 
Після затримання обом «авторитетам» повідомлено про підозру в умисному спричиненні легких тілесних ушкоджень та незаконному позбавлення волі потерпілого (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 125, ч. 2 ст. 146 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР Національної поліції України.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1331