Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2019

24-річного електрослюсаря судитимуть за порушення правил безпеки на виробництві, що призвело до смертельного травмування його колеги

Красноармійською місцевою прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт за ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов’язана їх дотримуватися, що спричинило тяжкі наслідки) КК України стосовно 24-річного електрослюсаря Приватного акціонерного товариства  «Шахтоуправління «Покровське»», чиї дії призвели до загибелі його колеги.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 5 жовтня 2018 року 24-річний підземний електрослюсар, виконуючи роботи з відкачування води з водозбірника, допустив помилкове включення у роботу насосно-силової установки, на якій у той момент його напарником проводились ремонтні роботи.
 
В результаті злочинного недбальства чоловіка 19-річний електрослюсар  отримав травми, не сумісні із життям, і помер на місці.
 
На теперішній час досудове розслідування завершено.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
     
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2009