Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2021

Збирала розвідувальну інформацію та переховувала вибухівку у борошні - на Донеччині засуджено пособницю НЗФ РФ (ФОТО)

За публічного обвинувачення, яке підтримувала у суді Донецька обласна прокуратура, 23-річну жінку визнано винною у сприянні діяльності терористичної організації та придбанні, носінні та зберіганні вибухових речовин і пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 263 КК України).
Нагадаємо, у жовтні 2021 року зловмисниця, яка проживала у м. Донецьку, отримала завдання від представника НЗФ «ДНР» збирати інформацію на користь терористів.
 
    
 
Для цього вона приїхала до м. Краматорська, де здійснила фото- та відеозйомку адміністративних будівель, службового транспорту та прилеглих територій ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, а також 11-го прикордонного загону ДПС України. Вказані матеріали за допомогою інтернет-месенджера пособниця відправила бойовику. 
 
Після скоєного, діючи за інструкцією «куратора», обвинувачена прибула до м. Добропілля, де знайшла раніше облаштований представниками НЗФ РФ схрон з вибухівкою і перевезла її у Краматорськ. Заборонені предмети зловмисниця зберігала в орендованій квартирі, заховавши у пакетах з борошном.
 
За задумом окупантів, вибухові пристрої мали б використовуватись для дестабілізації громадського порядку на підконтрольній українській владі території. Проте, спільними зусиллями правоохоронців злочини вдалося попередити, а зловмисницю затримати.
 
Згідно із вироком суду  пособниці терористів призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
                 

кількість переглядів: 1534