Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2022

Друкують «правильні» новини та одружують по-республіканськи – заочно підозрюються главред «Приазовського робочого» та начальниця маріупольського РАГСу

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України заочно повідомлено про підозру у добровільному зайняття посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території та у здійсненні інформаційної діяльності, співпраці з державою-агресором або його окупаційною адміністрацією, тобто у колабораційній діяльності (ч. ч. 5, 6 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у травні 2022 року мешканець м. Донецька погодився на пропозицію представників держави-агресора та добровільно обійняв фейкову посаду виконуючого обов’язки «головного редактора газети «Приазовський робочий», яка випускається у м. Маріуполі. Зловмисник співпрацює з окупаційною адміністрацією міста та так званим «міністерством інформації» квазіреспубліки «днр», формує матеріали з пропагандою на підтримку рф, викривлюючи події, що відбуваються задля створення образу законності окупації частини Донеччини та легітимності дій незаконних органів влади. У подальшому газету безкоштовно розповсюджують серед мешканців зруйнованого загарбниками міста.  
 
    
 
Інша підозрювана у квітні поточного року також стала працювати на ворога та добровільно обійняла псевдопосаду «начальника міського відділу РАГС Маріупольського міського управління юстиції» міністерства юстиції так званої «днр». Правопорушниця «керує» управлінням, організовує ведення реєстру актів цивільного стану, здійснює функції з реалізації «державної» політики фейкової республіки в сфері реєстрації народження, шлюбу, зміни імені і видачі свідоцтв про смерть громадян.
 
Досудові розслідування здійснюються слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1351