Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2013

У Донецьку працівник СІЗО попався на хабарі

  

38-річний співробітник Донецького слідчого ізолятору отримав 4 500 гривень від рідної одного з ув'язнених за надання більш сприятливих умов утримання.

У ході слідства працівниками прокуратури міста встановлено, що це не поодинокий випадок вимагання працівником пенітенціарної служби грошових коштів у громадян. Використовуючи своє службове становище, майор внутрішньої служби систематично вимагав від родних ув’язненого грошові кошти за неприйняття заходів з переведення в іншу камеру з гіршими побутовими умовами.

Передача грошей відбувалася на вулиці в центрі міста, де майора й було затримано на місці злочину співробітниками прокуратури м. Донецька та УДСБЕЗ ГУ МВС України в Донецькій області.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Прокуратура м. Донецька здійснює процесуальне керівництво ходом досудового розслідування. Правоохоронцю інкримінується отримання неправомірної вигоди у загальній сумі 10 000 гривень, матеріали готуються для передачі до суду.
Прес-служба прокуратури м. Донецька

кількість переглядів: 74931