Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2013

Прокуратура оскаржує умовний вирок стосовно двох працівників міліції, які скоїли розбій та угон

   

Державний обвинувач наполягає на зміні вироку суду першої інстанції, оскільки вважає його занадто м’яким.
Під час досудового розслідування встановлено, що в Макіївці двоє дільничних міліції побили місцевого жителя гумовою дубинкою та надягли на нього наручники з метою заволодіння його коштами. В результаті, чоловік був вимушений віддати міліціянтам 25 800 гривень. Проте, правоохоронців це не задовольнило та вони заволоділи ще й мотоциклом потерпілого.
Працівникам міліції були висунуті обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу за ч.3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням в житло) та ч.3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством). Після завершення розслідування, яке проводила прокуратура Советського району Макіївки, кримінальну справу з обвинувальним актом було спрямовано до суду.
«Вироком суду колишнім працівникам міліції призначено покарання у вигляді 4,5 та 5 років відповідно позбавлення волі із виправним терміном 2 роки, - повідомив старший прокурор прокуратури Совєтського району м.Макіївки Дмитро БОРМОТОВ. - Оскільки даний злочин відноситься до категорії тяжких, прокуратурою прийнято рішення оскаржувати в Апеляційному суді занадто м’яке покарання, яке було обрано судом першої інстанції».
Наразі апеляційна скарга прокуратури, в якій державний обвинувач наполягає на реальній мірі покарання, прийнята до розгляду.
                                                                                                                          Прес-служба прокуратури м.Макіївка

кількість переглядів: 1175