Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2016

Інформація про діяльність Маріупольської місцевої прокуратури №2 за 9 місяців 2016 року

а

Підтримання державного обвинувачення в суді:
 
Упродовж 9 місяців 2016 року за участі прокурорів Маріупольської місцевої прокуратури №2 Іллічівським та Орджонікідзевським районними судами м. Маріуполя розглянуто з ухваленням вироків 313 кримінальних проваджень відносно 345 осіб, з яких на підставі угод – 45 обвинувальних актів (угоди про визнання винуватості – 22, угоди про примирення – 23). Прокурорами місцевої прокуратури подано апеляційні скарги стосовно 30 осіб, з яких: 25 на вироки та 5 на ухвали судів першої інстанції, з яких розглянуто 14 та задоволено  12 (або 92,3%).
 
Представництво інтересів громадянина та держави в суді:
 
Місцевою прокуратурою заявлено 26 позовів на загальну суму 6896 тис. грн. З них: в інтересах держави – 7 позовів на суму 1402 тис. грн., 14 позовів на захист прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства на суму 5421 тис. грн. Судами задоволено 17 позовів на суму 613 тис. грн. Реально виконано рішень судів на суму 1233 тис. грн., у власність держави повернуто 5,490 га. земель. На розгляді в судах перебуває 16 позовів на суму 6297 тис. грн., з яких у сфері захисту інтересів дітей – 9 позовів на суму 5377 тис. грн.
 
Процесуальне керівництво:
 
Станом на 1.10.2016 прокурорами Маріупольської місцевої прокуратури №2 здійснюється процесуальне керівництво у 8225 кримінальних провадженнях. Середнє навантаження на одного прокурора у Кальміуському районі міста складає 258 кримінальних проваджень, у Лівобережному районі – 214. Закінчено 3453 кримінальних проваджень, з яких спрямовано прокурорами до суду з обвинувальним актом - 407.
 
Боротьба з корупцією:
 
У сфері запобігання корупції прокурорами складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, відносно осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування (за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, за неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів). Всі протоколи розглянуті, правопорушники притягнуті до передбаченої законом відповідальності.
До суду направлено 2 обвинувальні акти відносно 2 осіб за вчинення кримінальних корупційних правопорушень, передбачених  ч.2 ст. 369-2 (зловживання впливом), а також ч.3 ст.15, ч.5 ст.27, ч.1 ст.369  (замах та сприяння  пропозиції або наданню неправомірної вигоди) КК України. 
До органів місцевого самоврядування внесено 5 подань в порядку ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» щодо усунення порушень вимог антикорупційного законодавства.
 
Нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень:
 
Проведено ряд результативних перевірок в сфері нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, а саме: в КЛПУ «Міська психіатрична лікарня №7 м. Маріуполя» щодо режиму, умов тримання, лікування, законності та обґрунтованості застосування до громадян примусових заходів медичного характеру (за результатом розгляду вказівки 3 особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності); у Приазовській ВК № 107 та Маріупольському ВЦ № 138 управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області щодо додержання вимог законодавства в частині додержання правил охорони праці засуджених, забезпечення необхідних умов тримання засуджених, надання їм необхідної медичної допомоги (внесено 11 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких виявлені порушення усунуто, 9 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності). Внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань відносно 5 осіб за ухилення від сплати штрафу. Спрямовано 53 клопотання до суду для заміни покарання у вигляді штрафу на громадські роботи, з яких 25 задоволені, 16 перебувають на розгляді суду.
 
Розгляд звернень громадян:
 
Упродовж минулого періоду 2016 року до Маріупольської місцевої прокуратури №2 надійшло 467 звернень, з них: прийнято на особистому прийомі прокурорами прокуратури – 181, надійшли електронною поштою або на гарячу лінію – 8 звернень. Вирішено по суті 278 звернень, 183 звернення – спрямовано за належністю в інші відомства.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1189